ana sayfa > Bilgisayar, Site > Üniversite Projeleri

Üniversite Projeleri

Çarşamba, 05 Eki 2011

Üniversite süresince yapmış olduğum projelerden saklayabildiklerimi ve stajlarda yaptıklarımdan yayınlamaya iznim olanları sitede şu adreste yayınlıyorum biliyorsunuz. Bunları daha erişilebilir ve aranabilir hale getirmek için birkaç gün önce GitHub’a aktarmaya karar verdim. Hepsini bodoslama GitHub’a yollamaktansa biraz tertipli düzenli olmaları için mümkün olduğunca çoğunu Eclipse veya Visual Studio projeleri haline getiriyorum şu sıralar. Bu süreçte şimdiye kadar iki şey dikkatimi çekti:

  1. Epey kötü kod yazıyormuşum o zamanlar :). Özellikle ilk projelerim hatalarla dolu (Halbuki ben hepsini iyi çalışıyor diye hatırlıyordum). Aslında sadece kodları IDE’ye atıp birer kere derleyip çalıştırıyorum, yani öyle hata aramak gibi bir amacım yok ama yine de bu sırada bile bir sürü hatayla karşılaştım. Tamam, o kodları daha programlamaya yeni başlayan birinin yazdığı kodlar olarak değerlendirmek lazım ama yine de yazmadan duramadım. Diğer bir merak ettiğim konu da bundan birkaç sene sonra şu an yazdığım kodlar hakkında ne düşüneceğim…
  2. Eclipse, birden fazla çalıştırılabilir dosya ya da kütüphane içeren C/C++ projelerinin Makefile’ını kendimizin yapmasını şart koşuyormuş. Otomatik algılayayım, gruplayayım, farklı exeler oluşturayım gibi bir derdi yok yani. Bu işlemin Visual Studio’da ne kadar kolay bir şekilde yapılabildiğini bildiğim için epey şaşırttı bu beni (Bir solution altında birden fazla proje oluşturmak). Aslında amacım IDE olarak sadece Eclipse kullanmaktı ama açıkçası Makefile yazmaya üşendim, C/C++ projelerim için Visual Studio C++ Express Edition kullanmaya karar verdim.

Şimdilik bu kadar. İşimi bitirince siteyi zaten güncellemem gerekecek. O sırada tekrar bir yazıyla haber veririm tekrardan.

Bilgisayar, Site , , , ,

  1. şimdilik yorum yok.
  1. şimdilik geri bağlantı yok